Voorbeschouwing Feyenoord – ADO Den Haag (12-05-2019)

Feyenoord – ADO Den Haag

Feyenoord zal derde worden in de eredivisie. Enerzijds is dat teleurstellend, terwijl het spel soms dusdanig was dat Feyenoord ook zomaar lager dan AZ had kunnen eindigen. Trainer Giovanni van Bronckhorst heeft het op papier aardig gedaan, maar verdient vooral credits omdat hij kind van de club is en die club trouw is gebleven.

Feyenoord heeft een zeer matig elftal voor een club met de ambities die heersen in De Kuip. Bovendien kun je zeggen dat spelers in De Kuip net tekort komen om door te breken of te weinig kansen krijgen. Denk aan oud-Utrechters Amrabat en Ayoub die de hoop van De Kuip werden maar het nooit waar konden maken.

ADO Den Haag was voor de lange pauze in de eredivisie bezig aan een goede reeks. Daarin werd FC Utrecht vernederd (5-0), AZ knap verslagen (3-2) en Excelsior aan de kant gezet (3-1). Het verlies daartussen tegen kampioenskandidaat PSV (3-1) is natuurlijk geen schandvertoon. ADO staat op de tiende plaats en kan zich, met enig fortuin, zelfs plaatsen voor de Play-Offs. Al is die kans niet zo groot. Al met al heeft Den Haag een onrustig seizoen met wisselende resultaten gehad.

Feyenoord zal in eigen huis willen winnen van ADO Den Haag. Wij denken dat dat wel lukt: 2-0.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares