Voorbeschouwing Feyenoord – AZ (20-04-2019)

Feyenoord – AZ

Het is bij Feyenoord een rommeltje. Discipline is in Rotterdam-Zuid ver te zoeken getuige de reactie die Clasie gaf bij zijn wissel en de oerdomme rode kaart voor Jorgensen voor opzichtig natrappen tijdens de wedstrijd tegen Heracels Almelo. Desalniettemin won Feyenoord door twee goals van Berghuis, ook al in opspraak eerder deze maand overigens, die bij Feyenoord de belangrijkste man is.

Maar Giovanni van Bronckhorst zou meer moeten krijgen dan een afscheid met incidenten. Als kind van de club en succesvolle trainer dient hij De Kuip door de voordeur te verlaten. De taak om daar garant voor te staan ligt bij de spelersgroep.

AZ is een directe concurrent voor Feyenoord. De Alkmaarders willen graag naar de derde plek, maar ook bij AZ loopt het niet zo lekker. Ondanks twee goals van Gudmonddson werd er verloren van ADO Den Haag (2-3). Die wisselvalligheid is echt een probleem bij het elftal van John van den Brom. En ook voor hem geldt dat hij een net afscheid verdient na een uiterst goede periode bij AZ.

Feyenoord en AZ zitten dus allebei in een lastig parket, maar met de steun van het thuispubliek moet Feyenoord toch de punten in eigen huis kunnen houden: 2-1.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares