Voorbeschouwing Feyenoord – De Graafschap (09-02-2019)

Feyenoord – De Graafschap

Het kan verkeren. Het ene moment versla je Ajax met duidelijke cijfers in die grote Kuip. Een week later verlies je een paar kilometer verderop van het kleinere Excelsior op Woudenstein. Natuurlijk heet het daar tegenwoordig Van Donge & De Roo Stadion, maar dat klinkt natuurlijk nergens naar. Wel werd er op dat complex door Excelsior gewonnen van Feyenoord. Kan het elftal van Giovanni van Bronckhorst zich dan alleen opladen voor een wedstrijd tegen de Amsterdammers? Het heeft zich in Doetinchem al eens verslikt in De Graafschap.

En laat dat net de tegenstander van komend weekend zijn. De Graafschap staat op de zeventiende plaats in de eredivisie en won van directe concurrent NAC Breda. Natuurlijk moet De Graafschap zich langzamerhand gaan opmaken voor de play-offs, maar een kat in het nauw maakt rare sprongen en kan de dans gewoon ontspringen.

In De Kuip moet Feyenoord wel aan de trouwe aanhang laten zien dat het wel degelijk kan winnen van de mindere goden. Maar was het niet Fortuna Sittard dat… Nee, die vergelijking gaat mank. De Limburgers zitten niet in de problemen zoals de Superboeren dat wel zitten. En die kat? Die moet Feyenoord tam houden.

De Rotterdammers winnen: 3-0.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares