Voorbeschouwing Feyenoord – Excelsior (19-08-2018)

Feyenoord – Excelsior

Feyenoord had op papier een lekkere week voor de boeg. Eerst naar Slowakije om het kleine Trencin te verslaan en daarna de competitie beginnen tegen promovendus De Graafschap. In de praktijk kregen de Rotterdammers zes doelpunten tegen zonder er iets tegenover te stellen. De Graafschap maakte twee van die zes goals en zorgde zo voor dé verrassing van de zondagmiddag. Het ziet er allemaal niet goed uit bij Feyenoord. En als dan spelers als Jean-Paul Boëtius zo dom zijn om voor de arbitrage te klappen na een gele kaart… Tsja… Laten we er niet te veel over zeggen. Schaamteloos.

Stadsgenoot Excelsior speelde in de eerste competitieronde in het eigen stadion gelijk tegen Fortuna Sittard. De Rotterdammers eindigden de wedstrijd met tien man door een rode kaart voor Luigi Bruins. Die zal dus geschorst zijn voor de wedstrijd in De Kuip. Excelsior heeft overigens met Hadouir en Mattheij twee leuke spelers in huis.

In eigen huis moet Feyenoord van Excelsior winnen. Anders breekt de hel los in Rotterdam-Zuid en krijgt het team van Giovanni van Bronckhorst de volgende klap in korte tijd te verwerken. Mannen als Robin van Persie moeten nu opstaan en het team bij de hand nemen. Zijn ervaring kan goud waard zijn, maar of zijn karakter daar geschikt voor is moet nog blijken.

Toch voorspellen wij dat Feyenoord wint: 1-0.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares