Voorbeschouwing Fortuna Sittard – De Graafschap (21-10-2018)

Fortuna Sittard – De Graafschap

Fortuna Sittard, de huidige nummer vijftien van de eredivisie, neemt het op tegen nummer zestien De Graafschap. Vorig seizoen nog werd deze wedstrijd een niveau lager afgewerkt en veel kenners zullen deze ploegen op het lijstje voor de nacompetitie hebben staan. Ondertussen speelt Fortuna frank en vrij. Stunt het zo nu en dan tegen subtoppers en doet het het niet onaardig tegen topploegen. Winnen van De Graafschap is pure winst, dus de Limburgers zullen er in eigen huis veel voor over hebben om de punten te pakken.

Maar ook De Graafschap weet dat het punten moet pakken tegen ploegen als Fortuna Sittard om zich te handhaven. Dan moet er wel echt gestreden worden en juist daaraan ontbrak het nog weleens de afgelopen periode. Trainer Henk de Jong werd er wel eens moedeloos van, maar geeft niet op. Logisch ook. De oefenmeester is populair bij de aanhang en weet dat het seizoen nog lang is. Maar duidelijk is dat het geen gemakkelijk seizoen wordt voor de Superboeren.

Ook voor Fortuna Sittard wordt het natuurlijk geen makkelijk jaar. Daarom is deze wedstrijd ook interessant om te volgen.

Volgens ons hebben de Limburgers iets betere papieren om de overwinning binnen te slepen: 1-0.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares