Voorbeschouwing Fortuna Sittard – FC Groningen (22-12-2018)

Fortuna Sittard – FC Groningen

Wat een stunt van het pas gepromoveerde Fortuna Sittard! In De Kuip won het met 0-2 van het grote Feyenoord. Doelpunten van Hutten en El Massaouidi dompelden Rotterdam in rouw, terwijl fans in Amsterdam en Utrecht tevreden waren: hun club profiteerde van de misstap van Feyenoord. Fortuna Sittard is bezig aan een indrukwekkend seizoen. Hoewel het seizoen nog lang is, doet de ploeg van trainer Kevin Hofland (oud-speler van Feyenoord) op papier volop mee in de race om Play-Offs te bereiken.

FC Groningen is een heel ander verhaal. De huidige nummer zestien van de eredivisie is bezig aan een zeer moeizaam seizoen. Zondag nog werd er op miraculeuze verloren van het kleiner geachte FC Emmen. Een voorsprong zo weggeven is tekenend voor de staat waarin het elftal verkeert. Nu moeten de noorderlingen oppassen voor degradatie. Concurrenten voor die posities zijn normaliter Emmen en Fortuna Sittard. Van eerstgenoemde werd dus verloren.

En het kan zomaar zijn dat Groningen na die lange reis naar Sittard ook met lege handen staat. Is de positie van Danny Buijs dan nog zeker? Of wordt hij slachtoffer in de winterstop?

Wij voorspellen in elk geval weinig goeds voor de Groningers: 2-0.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares