Voorbeschouwing Fortuna Sittard – Feyenoord (15-05-2019)

Fortuna Sittard – Feyenoord

Fortuna Sittard promoveerde en kwam vervolgens eigenlijk niet meer in de problemen. Een prestatie van formaat. Ja, het is maar een plek verwijderd van de plaatsen die nacompetitie betekenen, maar laten we eerlijk zijn: het budget is in Sittard van dusdanige aard dat een hele brede selectie met veel kwaliteit een realistische optie is. Dan is het dus knap dat je door het hele seizoen genomen gewoon prima presteert en de punten bijeensprokkelt.

Feyenoord kende een seizoen om snel te vergeten. Het werd roemloos derde en zelfs dat ging moeizaam, want meerdere keren leken clubs als AZ en FC Utrecht de Rotterdammers naar plek vier te verwijzen. Waar Feyenoord wel sterk in is, is het prachtige eerbetoon dat Robin van Persie ten deel viel na de laatste thuiswedstrijd van de Rotterdammers in de eigen Kuip. Feyenoord verloor met 0-2 van ADO Den Haag, maar na afloop kreeg Robin van Persie de eer die hem toekwam. Een groot Nederlands voetballer nam afscheid in bijzijn van teamgenoten en familie. Het beeld van een Van Persie, voetbaldier, die het veld verliet was indrukwekkend.

Toch komt hij nog één keer in actie. Woensdagavond in Sittard neemt Robin van Persie afscheid van het betaalde voetbal. Niet op een groot podium in een wereldstad. Maar het veld zal er ongeveer even groot zijn.

Oja, een voorspelling: 0-3.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares