Voorbeschouwing Fortuna Sittard – NAC Breda (21-04-2019)

Fortuna Sittard – NAC Breda

Fortuna Sittard doet het goed, staat veertiende en sprokkelt her en der de punten bij elkaar. Dat is ontegenzeggelijk knap voor een promovendus die dit seizoen nooit écht in de problemen is gekomen. Een tikkeltje saai is het wel, maar daar heeft men in Sittard terecht lak aan. Want met Novakovich heeft Fortuna Sittard een uitstekende speler in huis die ook met enige regelmaat het net weet te vinden. En dus maakt Fortuna Sittard zich niet echt zorgen.

NAC Breda maakt zich wel zorgen. Al maandenlang waart het degradatiespook rond in Breda. De vraag is niet of, maar wanneer NAC definitief degradeert. Juist tegen tegenstanders als Fortuna Sittard moet er dan gewonnen worden. En daar ging het te vaak mis bij het onrustige NAC. Daar snakt men naar een rustig seizoen en gedegen beleidsmakers. Je gunt het ze zo, dat trouwe publiek dat door weer en wint een zeer matig elftal steunt. Tegen FC Emmen kregen ze een kleine beloning toen Palmer-Brown in de slotfase voor een punt zorgde (1-1).

Ook in Sittard zullen er supporters uit Breda zijn om NAC te ondersteunen, maar of zij veel reden tot juichen hebben valt te bezien.

Wellicht toch een puntje? Wij noteren: 1-1.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares