Voorbeschouwing Fortuna Sittard – SC Heerenveen (23-02-2019)

Fortuna Sittard – SC Heerenveen

Fortuna Sittard ontvangt komend weekend SC Heerenveen dat een lange reis vanuit Friesland moet maken. Fortuna is, als promovendus, bezig aan een uitstekend seizoen hoewel het afgelopen weekend hard onderuit ging tegen Heracles Almelo. Maar liefst 6-0 werd het in het voordeel van de tukkers. Dat kan een keer gebeuren en is geen schande, zolang het maar een incident blijft. Fortuna Sittard lijkt stabiel genoeg om over de wanprestatie heen te stappen. Een revanche in de speelronde na zo’n zeperd is dan wel lekker.

Maar Heerenveen zal daar niet graag aan mee willen werken. De Friezen speelden afgelopen zaterdag met 2-2 gelijk tegen koploper PSV, maar leken lange tijd af te gaan op een overwinning. De prestatie maskeert dat het bij SC Heerenveen eigenlijk niet zo lekker gaat. De club is op sportief gebied bezig aan een wisselvallig seizoen ondanks een aantal leuke talentvolle spelers en kent bestuurlijke onrust. Ingrijpen in Friesland lijkt noodzakelijk voordat er echt afgegleden wordt naar bedenkelijk niveau. Het kan toch niet zo zijn dat alleen Riemer van der Velde een goede voorzitter kan zijn voor de club?

Fortuna Sittard en SC Heerenveen lijken aan elkaar gewaagd. Heerenveen heeft een beter recent verleden, maar Fortuna Sittard wil voor eigen publiek iets laten zien.

Wij schrijven op: 1-0.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares