Voorbeschouwing Heracles Almelo – SC Heerenveen (19-04-2019)

Heracles Almelo – SC Heerenveen

Nummer zes Heracles Almelo verloor afgelopen weekend van Feyenoord (2-1) ondanks een doelpunt van Drost. De Almeloërs willen zich plaatsen voor de Play-Offs voor een Europees ticket en dat lijkt gewoon te gaan lukken. Het was aan het begin van het seizoen sensationeel wat Heracles liet zien. Later werd dat minder spectaculair, maar wel gewoon goed en degelijk wat de tukkers doen. In Almelo moest men jarenlang aanzien hoe regiogenoot FC Twente grote successen kende. Met een beleid dat niet op luchtkastelen is gebouwd kon Heracles de gevallen grootheid voorbijstreven. En dat is knap.

SC Heerenveen was ooit een mooie trotse club die net onder de traditionele top drie uitstekende prestaties leverde. Ooit klonk de Champions League hymne in het Abe Lenstra Stadion. De kans op herhaling is niet groot. Zeker niet als men zo doorgaat als de afgelopen maanden.

Trainer Olde Riekerink werd gestraft voor tegenvallende prestaties, maar laten we niet vergeten dat het moeilijk werken is bij een club waar het elke keer weer een puinhoop is onder omhooggevallen bobo’s die denken het wiel uitgevonden te hebben. Overigens speelde Heerenveen afgelopen weekend gelijk tegen FC Groningen.

Wij denken dat Heracles wint van Heerenveen. En wel met: 3-0.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares