Voorbeschouwing NAC Breda – Fortuna Sittard (16-09-2018)

NAC Breda – Fortuna Sittard

NAC Breda is de nummer zeventien in de vaderlandse competitie. Het neemt het komende speelronde op tegen nummer achttien Fortuna Sittard. Kortom: een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. NAC zal willen winnen om afstand te nemen van de laatste plaats. Het gebruikte in de vier eerdere speelrondes vier keepers. Met Benjamin van Leer moet er rust in het doel komen, al was hij ongelukkig tegen Feyenoord (4-2 voor de Rotterdammers) toen hij de bal in eigen doel tikte zonder daar iets aan te kunnen doen. Wij verwachten dat Van Leer nog wel punten pakt voor het team van Mitchell van der Gaag.

Fortuna Sittard is dus de hekkensluiter. Maar het team van Kevin Hofland doet het helemaal niet zo slecht. Tegen FC Utrecht was het bij vlagen de bovenliggende partij en speelde het uiteindelijk gelijk (1-1) en ook PSV had het lastig in Sittard. Pas in de slotfase gingen de Eindhovenaren met een overwinning aan de haal. Wel vreemd is dat het stadion niet voller zit. Fortuna Sittard kent een rijke historie en verdient, zeker in de eredivisie, meer aanmoedigingen.

Die aanmoedigingen krijgt NAC Breda wel. Het publiek is hondstrouw en zal ook tegen Fortuna Sittard in grote getale aanwezig zijn om De Parel van het Zuiden te ondersteunen.

Dit kan ook de doorslag geven in de overwinning die wij verwachten voor NAC: 2-0.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares