Voorbeschouwing NAC Breda – Willem II (21-10-2018)

NAC Breda – Willem II

Dit zijn de wedstrijden die de eredivisie zo leuk maken. Nergens op de wereld maakt men zich druk om een wedstrijd tussen de nummers 18 en 11 van de eredivisie, maar komend weekend staat er wel degelijk een bloedstollende derby op het programma. Volksclub NAC neemt het op tegen het ietwat elitaire Willem II. Breda tegen Tilburg. Twee steden op een steenworp afstand.

Thuisclub NAC heeft het moeilijk. Het staat roemloos onderaan in de eredivisie en zit ook nog in de hoek waar de klappen vallen. Uit bij FC Utrecht kreeg het een onterechte penalty tegen van scheidsrechter Kuipers. Bestuurlijk was het ook onrustig in de afgelopen periode. Trainer Mitchell van der Gaag lijkt echter nog stevig op de bank te zitten.

Bij Willem II zit Adrie Koster op de bank. Ook hij hoeft niet te vrezen voor zijn baan, want Willem II is aan een uitstekend seizoen bezig. Het staat op een keurige elfde plek en speelt bij vlagen heel aardig. Topscorer Frans Sol kan in Tilburg elke vrouw krijgen die hij wil en is gelukkig. Dat komt tot uiting in zijn doelpunten. Iets minder wisselvallig en Willem II doet mee om de prijzen. Tot nog toe is het een middenmoter.

Tegen Willem II kunnen er bij NAC misschien ongekende krachten naar boven komen. Dat zal nodig zijn om de punten in Breda te houden. Voetballend gezien achten wij Willem II sterker.

Toch denken wij aan een punt dat voor NAC voelt als een overwinning: 1-1.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares