Voorbeschouwing PEC Zwolle – FC Emmen (31-03-2019)

PEC Zwolle – FC Emmen

Tijdens de interlandperiode kende PEC Zwolle een aardige opsteker. De Graafschap, onlangs in competitieverband nog met 0-3 te sterk in Zwolle, ging achter de gesloten deuren van het PEC-stadion met 4-2 onderuit in een oefenwedstrijd. Wel moet gezegd worden dat de formatie uit Doetinchem niet met de sterkste elf op kwam dagen. PEC Zwolle staat op de twaalfde plaats en dat strookt niet met de ambities van de Overijsselse club die graag meedoet in de play-offs om Europees voetbal. Dat is in dit seizoen waarschijnlijk niet haalbaar. Ook niet onder wonderdokter Jaap Stam die de club in de zomer alweer gaat verlaten omdat Feyenoord zijn nieuwe werkgever wordt.

FC Emmen staat op een gedeelde zestiende plaats. De Emmenaren hebben even veel punten als De Graafschap. Beiden willen de nacompetitie en dus degradatiegevaar ontlopen. Emmen speelt met de wetenschap dat PEC op een mindere dag te kloppen is en het de punten hard nodig heeft.

Eerder dit seizoen won PEC Zwolle in Emmen met 0-1 door een goal van Dekker. De laatste keer dat dit duel in Zwolle werd gespeeld was nog in de eerste divisie. In dat seizoen (2011-2012) won PEC beide ontmoetingen van Emmen.

Voor komend weekend denken wij aan een Emmense overwinning: 0-1.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares