Voorbeschouwing PEC Zwolle – FC Utrecht (03-02-2019)

PEC Zwolle – FC Utrecht

PEC Zwolle is uitstekend aan 2019 begonnen. Na een eerste seizoenshelft waarin alles nogal tegen bleek te vallen, werd John van ’t Schip ingeruild voor Jaap Stam en gezien de resultaten kun je dan spreken van het Jaap Stam-effect. Nadat eerst Feyenoord onderuit ging in Zwolle, wonnen Stam en zijn mannen zaterdagavond in Almelo van Heracles dat juist zo goed aan de competitie begon en nu weg lijkt te zakken. Van Duinen en Thy waren de doelpuntenmakers. De zon schijnt in Zwolle deze winter.

Dat kan niet van FC Utrecht gezegd worden. Het elftal van Dick Advocaat ging al met een bekernederlaag tegen Feyenoord en een verlies tegen Ajax de winterstop in, maar na het trainingskamp in Spanje is het er ook niet beter op geworden in de Galgenwaard. FC Utrecht lijkt met de week slechter te gaan spelen. Grootste tegenvaller is wekelijks Tannane.

Zelden was een voetballer minder populair bij de eigen fans dan de huurling in Utrecht. Zelf lijkt hij overigens ook weinig op te hebben met de befaamde Bunnikside getuige zijn gebaren naar die tribune tijdens de verloren partij tegen Willem II.

PEC Zwolle is dus in vorm. Utrecht absoluut niet. Daarom voorspellen wij een thuisoverwinning: 2-0.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares