Voorbeschouwing PEC Zwolle – Feyenoord (19-01-2019)

PEC Zwolle – Feyenoord

PEC Zwolle begint speelronde 18 in deze competitie zonder John van ’t Schip. De trainer werd aan het einde van 2018 ontslagen. Eerlijk is eerlijk: het ging ook niet zo goed met de Zwollenaren die op de zestiende plaats staan. Kind van de club Jaap Stam moet uitkomst bieden. De oud-speler van Zwolle, Cambuur, PSV, Manchester United, Lazio Roma, AC Milan en Ajax is in Nederland niet zo bekend als trainer, maar heeft onder anderen in Engeland ervaring opgedaan in het vak. Aan Stam dus de zware taak om de positie van PEC Zwolle te verbeteren.

Bij Feyenoord lijkt ondertussen Giovanni van Bronckhorst bezig aan zijn laatste maanden als hoofdtrainer. Dan heeft hij het bij de huidige nummer drie van de eredivisie helemaal niet slecht gedaan. Immers, onder Van Bronckhorst won Feyenoord voor het eerst in jaren weer de titel. Bovendien waren er KNVB-bekers. Troostprijzen weliswaar, maar toch.

Ook dit jaar maakt Feyenoord alleen nog kans op de KNVB-beker. Eind december werd FC Utrecht uitgeschakeld. Maar in de competitie is de rol van Feyenoord wel uitgespeeld. Sterker nog: het voelt AZ, Vitesse en FC Utrecht op enige afstand richting de nek komen.

Toch denken wij dat Feyenoord wint in Zwolle. Jaap Stam of niet: 0-2.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares