Voorbeschouwing PEC Zwolle – Fortuna Sittard (07-04-2019)

PEC Zwolle – Fortuna Sittard

PEC Zwolle is als huidige nummer 12 van de eredivisie nog altijd niet zeker van het ontlopen van nacompetitie. Tegen Fortuna Sittard kan de ploeg van Jaap Stam belangrijke stappen maken om deze doelstelling te halen. Dan moet het wel beter dan donderdagavond tegen PSV. Toen werd PEC met 4-0 afgedroogd. Maar eerlijk is eerlijk: PSV is van een ander kaliber van Fortuna Sittard.

Want Fortuna Sittard staat twee plekken lager dan PEC Zwolle. Het verschil bedraagt slechts twee punten zodat bij een Limburgse overwinning Fortuna over PEC heen kan. Ze willen dat maar wat graag. Hoe verder van de degradatiestreep hoe beter, denkt men in Sittard en omstreken. Desalniettemin is het knap wat Fortuna Sittard laat zien. Als kersverse promovendus is de club nooit écht in de problemen gekomen in de eredivisie. Als het de komende weken zo blijft presteren verdienen de heren voetballers een dikke pluim. Misschien kan er dan gebouwd gaan worden aan een stabiele eredivisieclub en zullen oude tijden herleven!

PEC Zwolle heeft meer kwaliteit dan Fortuna Sittard en staat niet voor niets hoger. Maar de huidige vorm van de formatie van Stam is niet om over naar huis te schrijven.

Een gelijkspel zou ons niet verbazen: 1-1.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares