Voorbeschouwing PEC Zwolle – SC Heerenveen (10-08-2018)

PEC Zwolle – SC Heerenveen

PEC Zwolle zal bij de start van de competitie ongetwijfeld even denken aan de vorige competitiestart. De Overijsselse club schoot onder leiding van John van ’t Schip uit de startblokken en wist vriend en vijand te verbazen. In de tweede seizoenshelft kwam de klad er een beetje in bij PEC. De ploeg kende een goede voorbereiding, maar verloor wel van de Duitse tegenstanders SV Meppen en Hannover 96. Geen schande als je weet dat dit goed voetballende ploegen zijn. Het is de vraag of Zwolle ook dit seizoen goed weet te openen.

SC Heerenveen nam in de zomer afscheid van trainer Jurgen Streppel. Zijn verblijf in Friesland werd nooit een onverdeeld succes al werden tegen het einde van het seizoen aardige prestaties geboekt. De nieuwe oefenmeester heet Jan Olde Riekerink. Het is aan hem om SC Heerenveen weer mee te laten doen aan de Play Offs voor Europees voetbal aan het einde van de rit.

PEC Zwolle – SC Heerenveen is de eerste wedstrijd van het nieuwe eredivisieseizoen en dus lastig te voorspellen. Vaak is de verwachting groot, maar valt het toch tegen.

Daarom voorspellen wij geen winnaar maar een wat flauwe 1-1.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares