Voorbeschouwing PSV – Ajax (23-09-2018)

PSV – Ajax

De zesde speelronde van de eredivisie herbergt een interessante wedstrijd tussen de nummers één en twee van de ranglijst. Deze twee ploegen hebben zich tot op heden het meest nadrukkelijk gepresenteerd als kampioenskandidaten en plaatsten zich bovendien voor het hoofdtoernooi van de Champions League.

Koploper PSV won afgelopen zaterdag op indrukwekkende wijze van ADO Den Haag. Sterkerr nog: ADO werd tot op het bot vernederd door de Brabanders. Maar liefst 0-7 was de eindstand. Daarbij was het doelpunt van de sterk debuterende Guttierez het meest opzienbarend. PSV maakt onder Mark van Bommel een uitstekende indruk.

Maar ook Ajax is in prima doen. De Amsterdammers staan onder leiding van Erik ten Hag en laten wekelijks goed voetbal zien. Zaterdagavond werd er in eigen huis gewonnen van het zwakke FC Groningen.(3-0) Tadic speelde een prima wedstrijd en wist die te bekronen met een doelpunt terwijl spits Klaas Jan Huntelaar twee keer trefzeker was. Uitblinker was echter Ziyech. De Marokkaans international verkeert in bloedvorm en heeft zichzelf en Ajax duidelijkheid gegeven door te stellen dit seizoen bij Ajax af te maken.

Een wedstrijd als PSV – Ajax moet een winnaar hebben. Al is het maar omdat zowel winst als verlies emoties oproepen en het daar om te doen is. Toch lijkt een gelijkspel voor de hand liggend. Maar dat is flauw.

Daarom gokken wij op een Amsterdamse overwinning in Eindhoven: 1-3.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares