Voorbeschouwing PSV – De Graafschap (14-04-2019)

PSV – De Graafschap

PSV stond ongeveer de hele competitie bovenaan en leek onaantastbaar kampioen te gaan worden. Zeker omdat Ajax tot op heden nimmer wist te profiteren van de misstapjes die de Eindhovenaren maakten. Tot het zondag mis ging in Arnhem (tegen Vitesse werd het 3-3) stond PSV dan ook nog gewoon bovenaan, al voelde het de Amsterdamse adem in de nek hijgen. De koppositie is PSV kwijt. Het zij op doelsaldo. Ajax en PSV hebben allebei 71 punten en gaan, met nog vier wedstrijden te spelen, een razendspannend competitieslot tegemoet.

De Graafschap is ondertussen ver verwijderd van een titelstrijd, maar wel verwikkeld in een gevecht tegen nacompetitievoetbal. Het degradatiespook waart nog altijd rond in Doetinchem. Wel speelde De Graafschap even knap als curieus tegen AZ. De hele wedstrijd leek het elftal van Henk de Jong puntloos onderuit te gaan, maar een doelpunt dat via AZ-doelman Bizot in het net verdween zorgde voor een punt tegen favoriet dat voorafgaand aan de wedstrijd als favoriet bestempeld was. Of De Graafschap tegen PSV ook zoveel geluk heeft? In Amsterdam hoopt men er wel op.

PSV is natuurlijk de grote favoriet voor deze wedstrijd. De Eindhovenaren weten ook dat puntverlies extra duur kan uitvallen in deze fase van de competitie.

Wij voorspellen ook dat PSV wint: 3-0.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares