Voorbeschouwing PSV – FC Groningen (26-01-2019)

PSV – FC Groningen

Slechts tien minuten had Niklas Pedersen nodig om, namens FC Emmen, de defensie van PSV in het hemd te zetten en daarmee de Eindhovenaren een gevoelige tik uit te delen. Het elftal van Mark van Bommel kwam fris en vrolijk uit de winterstop waar het in de warmte van Doha had genoten van luxe en getraind onder geweldige omstandigheden.

Eenmaal in het koude Emmen in een minder luxe ambiance werden de heren uit Brabant dan ook met hun voeten terug op aarde gezet. Als koploper en huidig landskampioen punten laten liggen tegen een promovendus, terwijl je de adem van Ajax in je nek kunt voelen: het overkwam PSV. Later op de dag bleek de schade mee te vallen omdat ook Ajax zich blameerde.

FC Groningen leek lange tijd aan een dramatisch seizoen bezig te zijn. Werkelijk niets ging goed in de stad van de Martinitoren, maar eerlijk is eerlijk: Danny Buijs heeft het aardig op de rit. Groningen staat op de dertiende plek en hoeft zich dus niet direct zorgen te maken, al zou het liever hoger staan. Afgelopen weekend werd Heracles knap aan de kant gezet en komend weekend staat dus de wedstrijd tegen PSV op het programma.

En dat wordt geen gemakkelijke opgave. PSV wil zich bewijzen en de titel niet uit handen laten glippen.

Wij voorspellen een Eindhovense overwinning: 3-0.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares