Voorbeschouwing PSV – FC Utrecht (11-08-2018)

PSV – FC Utrecht

Landskampioen PSV start het seizoen met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. De Eindhovenaren haalden clubicoon Mark van Bommel binnen als opvolger van de vertrokken trainer (ook al zo’n clubicoon) Philip Cocu. Van Bommel krijgt hulp van zijn ervaren schoonvader Bert van Marwijk. Dat is een interessant gegeven. Belangrijker zijn de versterkingen op het veld. Zo nam PSV Nick Viergever over van Ajax. De verdediger gaf aan te snakken naar een prijs. Dus voor hem is het goed nieuws dat Hirving Lozano nog steeds in Eindhovense dienst is ondanks een uitstekend WK.

FC Utrecht was dit jaar al vroeg bezig met versterkingen. Al voor de zomer werden Leon Guwara, Joris van Overeem en Simon Gustafson gepresenteerd. Ook het Belgische talent Boussaid tekende een contract bij FC Utrecht. Dat kan wel eens een sensatie worden. Daarnaast verlengde doelman David Jensen zijn contract in de Domstad en kan de FC weer beschikken over Simon Makienok en Anouar Kali. Vlak voor de competitiestart stuntte FC Utrecht ook nog door de Zweedse verdediger Emil Bergström weg te kapen voor de grote clubs en kwam de Fransman Gavory bij de selectie.

FC Utrecht heeft het doorgaans lastig tegen PSV. Bovendien is er in de Domstad wat onrust over de positie van Jean Paul de Jong (hij werd van trainer tot manager benoemd) en het uitblijven van de komst van een nieuwe spits.

Daarom denken wij dat PSV ook dit jaar in eigen huis wint van Utrecht: 2-0.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares