Voorbeschouwing PSV – PEC Zwolle (04-04-2019)

PSV – PEC Zwolle

Oei, heeft PSV het dan uit handen gegeven in Amsterdam? Zeker is dat het er op lijkt dat de Eindhovenaren alles moeten winnen om nog kampioen te kunnen worden. Te beginnen in eigen huis tegen PEC Zwolle. Bij PSV is Luuk de Jong in goede vorm. Hij is bijna een garantie voor doelpunten en die kan PSV natuurlijk prima gebruiken in de jacht op de titel. Sterker nog, als Ajax wint in Emmen is PSV koploper af. Het wedstrijdverloop op donderdagavond zal bepalend zijn voor het antwoord op de vraag wie vrijdag bij het ochtendgloren koploper in de eredivisie is.

Als het aan PEC Zwolle ligt is dat PSV niet. Niet omdat Zwolle zoveel met Ajax heeft, maar het kan de punten heel goed zelf gebruiken. Die twaalfde plaats zit het team van Jaap Stam toch niet helemaal lekker. Dat er in eigen huis werd gewonnen van FC Emmen is een mooie meevaller. Het begin van de wedstrijd was wat surrealistisch. Die verliepen in stilte als eerbetoon naar de trieste gebeurtenissen in Utrecht. Ook onder het publiek in Zwolle was het respect groter dan bij de KNVB . Natuurlijk werd de stilte (terecht) doorbroken na de openingsgoal die Zwolle op weg naar een 3-0 overwinning hielp.

PSV speelt thuis en dat is een groot voordeel. Maar dat kan ook druk opleveren en zo een nadeel worden. De ervaring van Mark van Bommel kan wel eens belangrijk zijn.

Wij denken dat PSV wint met 2-0.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares