Voorbeschouwing SC Heerenveen – ADO Den Haag (29-09-2018)

SC Heerenveen – ADO Den Haag

SC Heerenveen pakte afgelopen speelronde een punt bij Excelsior (3-3), maar leek het lange tijd helemaal kwijt te zijn. De Friezen hadden veel moeite met het spel van de Rotterdammers. Het was aan doelman Hahn te danken dat Excelsior voor rust niet een grotere voorsprong had. Uiteindelijk was het invaller Mihajlovic die Heerenveen bij de hand nam en assists bij de kopballen van Bulthuis en Thorsby. Door het gelijkspel staat Heerenveen op de twaalfde plaats. Dat vinden ze in Friesland wat aan de lage kant.

Daarom zou een overwinning tegen ADO Den Haag welkom zijn. Dan moet men wel uit een ander vaatje tappen. ADO staat op de negende plaats en speelde zaterdagavond knap gelijk in Arnhem tegen het sterke Vitesse. Uiteraard was El Khayati de Haagsedoelpuntenmaker. Wel is het enigszins zorgwekkend hoe trainer Fons Groenendijk er aan toe is. De trainer maakt zich wekelijks enorm boos over arbitrale beslissingen. Natuurlijk is dat zinloos. Bovendien doet het zijn reputatie geen goed.

Het is lastig deze wedstrijd te voorspellen omdat beide ploegen wisselvallig presteren en aan elkaar gewaagd lijken te zijn.

Dat ADO Den Haag iets hoger op de ranglijst staat is een te verwaarlozen verschil. Daarom voorspellen wij: 2-2.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares