Voorbeschouwing SC Heerenveen – Ajax (20-10-2018)

SC Heerenveen – Ajax

In het hoge noorden is SC Heerenveen aan een wisselvallig seizoen bezig. Waar het de ene week fris voetbal laat zien, geeft het een wedstrijd later nauwelijks thuis. De club heeft met Lammers en Thorsby de clubtopscorers in huis die beide vijf keer doel troffen en daarmee dus hun waarde al bewezen hebben. Voor de rest is het op papier een goed team om mee voor de dag te komen in de competitie. Als trainer Olde Riekerink de wisselvalligheid er uit weet te halen doet dit SC Heerenveen gewoon mee om Europees voetbal en kunnen oude tijden herleven in het sfeervolle Abe Lenstra Stadion.

Naar oude tijden verlangt men ook in Amsterdam. Graag denkt men terug aan de successen die Ajax in het verleden behaalde toen het de sterkste voetbalploeg van Europa had. Na de goede prestatie tegen Bayern München in de Champions League (1-1) worden de vergelijkingen met het sterrenteam van 1995 al heel zachtjes gemaakt. Laten we dat Amsterdamse bluf noemen. Want Ajax is weliswaar goed op weg met een uitstekend elftal: Europees succes lijkt nog ver weg. Eerst maar eens kampioen worden.

Om dat te bereiken moet Ajax eerst afrekenen met SC Heerenveen. Dat zal wel lukken, al is het in Friesland vaak lastiger winnen dan in de eigen Johan Cruijff Arena.

Ondanks dat voorspellen wij een overwinnig voor Ajax: 0-2.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares