Voorbeschouwing SC Heerenveen – Feyenoord (26-08-2018)

SC Heerenveen – Feyenoord

SC Heerenveen staat momenteel op een keurige vijfde plaats in de eredivisie. Het gelijkspel van afgelopen weekend tegen het sterke Vitesse is knap gezien de kwaliteiten van de Arnhemmers. Heerenveen zal zich dit seizoen willen plaatsen voor de Play-offs en dat lijkt een haalbare doelstelling voor de Friezen. Zeker als de ploeg intact blijft en de vorm weet vast te houden.

Dan zal de ploeg van Olde Riekerink komend weekend ook af moeten rekenen met Feyenoord. De Rotterdammers waren zondag heel blij met de overwinning in eigen huis. Dat is tekenend. Tegenstander was namelijk het (met alle respect) kleinere Excelsior en dat mag normaliter geen probleem zijn voor Feyenoord. Robin van Persie maakte zich belachelijk door vreemde uitspraken in de media, maar laten we eerlijk zijn: zijn invloed op de groep is enorm dankzij zijn status. Als hij negatieve uitspraken doet stort de boel helemaal in.

Feyenoord zal niet zitten te springen om naar Heerenveen af te reizen. Daarvoor zijn de Friezen te goed in vorm en de Rotterdammers niet. Wij denken dat Heerenveen dan ook kan winnen van Feyenoord en voorspellen een overwinning voor de thuisploeg.

In het Abe Lenstra Stadion denken wij aan een 2-0 eindstand.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares