Voorbeschouwing SC Heerenveen – PEC Zwolle (09-02-2019)

SC Heerenveen – PEC Zwolle

SC Heerenveen en PEC Zwolle nemen het komend weekend tegen elkaar op. Opvallend is dat beide ploegen in de afgelopen speelronde veel baat hadden bij discutabele beslissingen van de arbitrage en VAR. Heerenveen bijvoorbeeld zag Vitesse in eerste instantie op 3-1 komen. De VAR greep in en het doelpunt werd afgekeurd. Kort daarvoor was een overtreding geconstateerd waar de Friezen zelfs een strafschop voor kregen. Die werd keurig benut door Lammers. Hierdoor kreeg SC Heerenveen toch nog een punt: 2-2.

In Zwolle stond tegenstander FC Utrecht tien minuten voor tijd met 1-3 voor. Utrecht speelde met tien man na een rode kaart voor Emanuelson. Een gele kaart had ook gekund. Daarna volgde een domme overtreding van de Fransman Gavory. Arbiter Kuipers gaf een vrije trap, maar na ingrijpen door de VAR werd dit omgezet in een strafschop die de 3-3 betekende. Toen later ook de 4-3 werd gemaakt door Van Duinen was het feest bij het elftal van Jaap Stam compleet.

Heerenveen staat op de dertiende plaats in de eredivisie. Zwolle is de nummer tien en zit in een flow. Beide teams hebben over geluk niet te klagen. De flow van Zwolle kan het verschil maken.

Daarom denken wij: 1-2.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares