Voorbeschouwing Vitesse – Ajax (02-09-2018)

Vitesse – Ajax

Vitesse mag het zondag in eigen huis opnemen tegen Ajax. Het team van trainer Leonid Slutsky is tot nog toe ongeslagen in de eredivisie. Dat is mede te danken aan een gelijkspel in Alkmaar waar AZ afgelopen zondag op 0-0 gehouden werd. AZ en Vitesse zijn dus aan elkaar gewaagd, maar hoe liggen de verhoudingen ten opzichte van die andere club uit Noord-Holland?

Ajax speelt namelijk in Europees verband prima wedstrijden. In de vaderlandse competitie is het allemaal wat povertjes. De eerste helft van de wedstrijd tegen FC Emmen was bijvoorbeeld geen hogeschoolvoetbal. In de tweede helft was er in elk geval meer vermaak. Uitslag: 5-0. Met alle respect: Emmen is geen Vitesse.

Daarom is het interessant om te zien hoe Ajax het er van af gaat brengen tegen een sterkere tegenstander. En andersom geldt dat voor Vitesse. Een krachtmeting om naar uit te kijken dus. Het thuisvoordeel kan bij Vitesse nog een rol spelen, want heel langzaam begint Vitesse meer fans naar het Gelredome te trekken. En dan is er nog de komst van Odegaard. Vitesse is een club om rekening mee te houden.

De uitslag voorspellen is lastig. Als Ajax een goede dag heeft wint het wel in Arnhem, maar de Amsterdammers zijn erg wisselvallig. Wij gokken op een gelijkspel: 1-1.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares