Voorbeschouwing Vitesse – Excelsior (18-01-2019)

Vitesse – Excelsior

In Arnhem krijgen Vitesse en Exceslsior vrijdagavond de primeur van de eerste eredivisiewedstrijd van 2019. De Arnhemmers werden in de eerste competitiehelft geplaagd door blessures en staan op de vijfde plaats. Dat had hoger gekund en misschien wel gemoeten, dus het is duidelijk waar de ambities van Vitesse liggen. Onder trainer Slutsky wil Vitesse nog hoger eindigen en, net als vorig jaar, de Play-Offs winnen.

Excelsior, de nummer veertien van de eredivisie, heeft die ambitie niet. Dat is realistisch gedacht, maar het is ook gewoonweg knap wat de Rotterdammers elke keer weer presteren. Vooraf was men nogal sceptisch omdat fysiotherapeut Adrie Poldervaart als hoofdtrainer werd aangesteld, maar de critici vergaten dat Poldervaart zich al jaren had bewezen als uiterst capabel amateurtrainer. Hij doet het dan ook naar behoren bij Excelsior.

De uitslag voorspellen tussen Vitesse en Excelsior lijkt niet lastig, maar de vorm van de dag doet natuurlijk een hoop. Toch denken wij dat het de Arnhemse ploeg is die dit jaar goed zal beginnen en drie punten binnen kan slepen.

Wij voorspellen derhalve een feestje voor de thuisploeg na een uitslag van 2-0.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares