Voorbeschouwing Vitesse – PSV (07-04-2019)

Vitesse – PSV

Vitesse heeft een fenomeen in huis. Zelf stelt hij overigens niet zo goed te zijn. ,,Meer een Dirk Kuyt dan een Romario”, zei hij. Buitink heet hij. Thomas Buitink om precies te zijn. Een achttienjarige aanvaller uit Nijkerk tegen ADO Den Haag drie keer scoorde en afgelopen speelronde ook nog eens de gelijkmaker tegen AZ maakte.

Zijn eerste stappen op het veld deed hij bij de amateurclub Veensche Boys om daarna te worden ingelijfd door de jeugdopleiding die Vitesse had in samenwerking met AGOVV. Het geeft Vitesse hoop voor de toekomst. De wedstrijd tegen PSV van komend weekend is de eerste grote krachtmeting voor het talent.

Want PSV is ‘gewoon’ weer koploper in de eredivisie. Het was even een dagje anders nadat Ajax won van Emmen, maar doordat PSV eenvoudig PEC Zwolle aan de kant zette is de Eindhovense formatie weer op kampioenskoers. Mark van Bommel zal toch enige druk voelen. Met nog maar vijf wedstrijden te gaan lijkt Ajax in een flow te zitten. PSV kan zich geen enkele misstap meer veroorloven, want de Amsterdammers hijgen in de nek van de Brabanders.

Maar Vitesse kan zomaar het struikelblok voor PSV vormen. Deze horde moet PSV nemen om de schaal omhoog te mogen houden.

Wij betwijfelen of dat gaat lukken en voorspellen: 1-1.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares