Voorbeschouwing VVV – AZ (25-11-2018)

VVV – AZ

De huidige nummer vijf van de eredivisie is VVV-Venlo. De Limburgers strijden gewoon mee om Europees voetbal. Dat mag misschien wat vreemd klinken, maar het is niet eens ondenkbaar dat er komende zomer Europese tegenstanders neerstrijken in het noorden van Limburg. Maurice Steijn zou daarmee een prestatie van wereldformaat leveren. Maar… niet te vroeg juichen. Een vijfde plaats is mooi en knap, maar of VVV het ook vol gaat houden valt te bezien. In eigen huis is VVV in elk geval lastig te bestrijden.

Dat zal ook AZ komend weekend ervaren. Het team van John van den Brom zit al niet boordevol zelfvertrouwen en staat op de zesde plaats. Er wordt niet veel gewonnen en AZ had graag twee (of drie) plaatsen hoger gestaan. Van den Brom schijnt bezig te zijn aan zijn laatste seizoen bij AZ en wordt nadrukkelijk genoemd bij FC Utrecht als opvolger van Dick Advocaat. De Amersfoortse trainer zal zijn periode bij AZ goed af willen sluiten

Leuk dus: De nummer vijf tegen de nummer zes. Daarbij moet worden aangetekend dat die nummer vijf, VVV, een wedstrijd minder heeft gespeeld maar wel in vorm lijkt. AZ is dat niet.

Daarom denken wij aan een gelijkspel: 1-1.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares