Voorbeschouwing VVV-Venlo – FC Utrecht (03-04-2019)

VVV-Venlo – FC Utrecht

VVV Venlo kreeg zondag te maken met het Ruud Brood-effect in Breda toen NAC punten af wist te snoepen van de Limburgse ploeg van Maurice Steijn. VVV kwam nog wel op een vroege voorsprong door een goal van Mlapa, maar in de tweede helft zorgde Leigh namens NAC voor een treffer die de punten verdeelde over beide ploegen.

FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen speelt inmiddels al ruim vijf jaar voor de club uit de Domstad, maar begon zijn professionele loopbaan bij VVV. De geboren Limburger stond afgelopen zondag met zijn clubgenoten op indrukwekkende wijze stil bij de aanslag in een Utrechtse tram twee weken eerder. FC Utrecht, club van de stad en ooit ontstaan uit drie clubs uit diverse streken van de stad, deed dit op een waardige manier na de boosheid die was ontstaan nadat de KNVB bekend maakte niet stil te staan bij de slachtoffers.

Daarna volgde de wedstrijd tegen Feyenoord. FC Utrecht ging met een 1-0 voorsprong de rust in na een rake vrije trap van Emanuelson. Na de 2-0 van Sander van de Streek kwam Feyenoord nog op gelijke hoogte. Uiteindelijk was het Timo Letschert die in de slotseconde de 3-2 winst verzorgde.

FC Utrecht heeft het vaak lastig bij VVV, maar in de huidige vorm denken wij dat de ploeg van Dick Advocaat wint in Venlo: 0-2.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares