Voorbeschouwing Willem II – Ajax (06-04-2019)

Willem II – Ajax

De wedstrijd tussen Willem II en Ajax is in meerdere opzichten een interessante om te bekijken. Allereerst zal iedere voetballiefhebber de finale van de KNVB-beker in het achterhoofd hebben. In mei treffen beide ploegen elkaar daar namelijk wederom. Daarnaast is Willem II volop in de race voor plaatsing voor de Play-Offs. Dat is overigens knap want de Tilburger begonnen niet sterk aan de competitie en raakten ook de makkelijk scorende Fran Sol kwijt. Bijzonder is het feit dat Willem II na zijn vertrek is gestegen op de ranglijst.

Ajax is natuurlijk verwikkeld in een kampioensstrijd met PSV. De Amsterdammers deden vorige week goede zaken door de directe concurrent te verslaan. In Emmen deed het elftal, ondanks een zwakke eindfase, wat het moest doen door te winnen van de plaatselijke FC. (2-5)

En Ajax kan dus ook nog de beker winnen en maakt zelfs nog kans op een Champions League-winst. Daarvoor moet dinsdag Juventus verslagen worden. Het gevaar is dan ook dat alle ogen in Amsterdam gericht zijn op dat treffen en de wedstrijd tegen Willem II niet de juiste aandacht krijgt. Het is aan Ten Hag te zorgen dat Ajax ook in Tilburg doet wat het moet doen.

Wij denken dat Ten Hag slaagt en Ajax wint van Willem II: 1-3.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares