Voorbeschouwing Willem II – SC Heerenveen (08-12-2018)

Willem II – SC Heerenveen

Willem II staat op een keurige elfde plek en heeft uitzicht op meer. Plaatsing voor de Play-Offs zou een uitstekende prestatie zijn, maar het seizoen is nog lang. Knap is de overwinning die de Tilburgers boekten op AZ (0-2). Daar bewees Fran Sol voor de zoveelste keer zijn waarde als spits met neusje voor de goal. Kan Willem II hem in de winterstop behouden?

SC Heerenveen heeft hele andere zorgen. De Friezen hebben eind jaren ’80 de opmars gemaakt naar de top van de eredivisie. Het kleine clubje werd door Riemer van de Velde aan de hand meegenomen en kende grote successen. Op het hoogtepunt klonken de tonen van de Champions League door de geluidsboxen van het Abe Lenstra Stadion. Die tonen zijn nu ver weg. Al jaren rommelt het in de organisatie en voetballend gaat het moeizaam en wisselvallig.

De laatste jaren kent Heerenveen een rol in de marge en dat zal de trotse Fries niet zinnen. Overigens won Heerenveen afgelopen weekend wel de eerste thuiswedstrijd van het seizoen toen Fortuna Sittard met 3-1 werd verslagen.

Willem II – SC Heerenveen is zo’n wedstrijd die alle kanten op kan gaan, maar met nuchter verstand vul je hier een gelijkspel in. Hierbij dus: 1-1.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares