Voorbeschouwing ADO Den Haag – Ajax (06-10-2019)

Fortuna Sittard – Feyenoord

De vraag is of Fons Groenendijk de kerst haalt. De sympathieke Leidenaar heeft het zwaar bij ADO. De club is afgezakt naar een bedenkelijk niveau en bivakkeert op de zestiende plaats op de ranglijst.

In potentie is ADO Den Haag natuurlijk een subtopper, maar het is de club eigenlijk nooit gelukt die stap echt te maken. In het verleden kreeg de harde kern daar steevast de schuld van, maar die vlieger gaat niet op. Op bestuurlijk vlak lukt het telkens niet om rust te creëren en worstelt men nog altijd met de Chinese kwestie. Het wordt tijd dat de grote namen uit de rijke historie van de club opstaan en ADO naar grote hoogten stuwen.

Dat is bij Ajax natuurlijk anders. Ook in Amsterdam is er sprake van een rijke historie, maar daar zijn meer oud-spelers bij de club betrokken en is er wel sprake van succes. Ajax doet ook dit jaar mee om het kampioenschap en wil, net als vorig seizoen, hoge ogen gooien op Europees niveau.

Bij de Amsterdammers is Daley Blind in de vorm van zijn leven. Daley Blind, zoon van Danny, kun je inmiddels een kind van de club noemen. Hij speelde alleen op huurbasis voor FC Groningen en korte tijd voor Manchester United. Hij is momenteel de motor van het elftal van Erik ten Hag.

Ajax is de grote favoriet voor dit duel. Wij voorspellen minstens drie Amsterdamse doelpunten tegen ADO Den Haag.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares