Voorbeschouwing ADO Den Haag – FC Groningen (14-12-2019)

ADO Den Haag – FC Groningen

ADO Den Haag nam vorige week afscheid van trainer Groenendijk. Dat zat er aan te komen. Hij kreeg ADO niet aan de praat, maar de vraag is wie dat wel krijgt. Op dit moment is oud-speler Dick Heesen de man die voor de groep staat.

De Utrechter kent de club op zijn duimpje en was er verantwoordelijk voor dat er in een Utrechtse arbeidsbuurt een poster van ADO in de gang hing. Mensen die aan de deur kwamen en daar een verbaasde blik op wierpen kregen een trotse moeder te zien die stralend wees op zoonlief Dick in een groen-geel shirt. Maar trainer zijn is een ander vak al werd er goed gelijkgespeeld tegen FC Twente.

Ook Danny Buijs speelde in het groen geel. Hij scoorde negen keer in 63 duels, maar zit nu als trainer op de bank bij FC Groningen nadat hij zijn waarde eerst bewees als amateurtrainer bij Kozakken Boys. Met Groningen doet hij het niet onverdienstelijk. De club staat op de tiende plaats en dat is heel aardig, al werd de laatste wedstrijd verloren van FC Utrecht (0-1).

ADO en Groningen speelden al tien keer eerder tegen elkaar. Daarin wonnen beide clubs tien keer en werd er vijf keer gelijkgespeeld. Bij ADO is Michiel Kramer geschorst. Wij denken mede daarom dat Groningen wint.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares