Voorbeschouwing ADO Den Haag – PSV(15-02-2020)

ADO Den Haag – PSV

ADO Den Haag is de nummer zeventien van de eredivisie en moet oppassen dat het niet degradeert. De wedstrijd van afgelopen zondag werd verzet naar dinsdagavond. Op het moment van schrijven is de uitslag van Sparta – ADO Den Haag nog niet bekend.

Wel bekend is dat ADO schijnbaar over een paar toppers beschikt die de Hagenezen moeten behoeden voor het leed. De grote vraag is natuurlijk of dat helemaal uit gaat komen, want een stad als Den Haag kan natuurlijk niet zonder eredivisieclub. Om nog maar te zwijgen over de status die ADO historisch gezien heeft.

Bij PSV is het allemaal hosanna na de overwinning op een zwak en onherkenbaar spelend Willem II. Deze juichstemming is op niets gebaseerd, want het is echt niet zo dat PSV ineens is getransformeerd tot een topploeg waarin alles lukt en de mentaliteit helemaal in orde is. Eén zwaluw maakt immers geen zomer. Zo kunnen we er nog een aantal clichés tegenaan gooien. De bal is rond en daardoor kunnen zowel ADO als PSV komend weekend winnen.

Zeker als ADO druk zet op PSV kunnen de Eindhovenaren in de stress schieten en kunnen er gekke dingen gebeuren. Aan de andere kant: PSV is het zat om het lachertje van Nederland te zijn en wil zich bewijzen.

Kwalitatief is PSV natuurlijk sterker dan Den Haag. Kortom: een interessante ontmoeting in Den Haag. Wij denken dat PSV nipt wint.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares