Voorbeschouwing ADO Den Haag – RKC Waalwijk (19-01-2020)

ADO Den Haag – RKC Waalwijk

Het jaar 2020 begint in de eredivisie ook met een regelrechte degradatiekraker. De nummer 17 (ADO) neemt het op tegen hekkensluiter RKC. Beide ploegen staan op de nominatie om te degraderen en willen dat graag voorkomen.

Laten we eens beginnen bij ADO, dat enkele jaren geleden nog een sleeping giant leek te worden en miljoenen uit China tegemoet kon zien om te concurreren met Ajax en PSV. Champions League in Den Haag, dat was het streven. In hun dromen daagden de Hagenezen Real Madrid en Manchester City al uit. De werkelijkheid is anders. ADO staat op een lage positie, speelt verre van goed en het enige internationale in Den Haag is trainer Alan Pardew die de opgestapte Fons Groenendijk moet vervangen.

Bij RKC is het verhaal anders. De Brabanders zijn een beetje omhooggevallen en hebben altijd heen en weer gependeld tussen de eredivisie en een treetje lager. De promotie kwam afgelopen zomer onverwachts toen in een memorabele wedstrijd Go Ahead Eagles werd verslagen.

RKC speelt leuk voetbal, is realistisch en moeilijk om een hekel aan te hebben. De club is even gemoedelijk en Brabants als een worstenbroodje. Daar zit weinig pit in, maar het smaakt altijd uitstekend.

ADO en RKC moeten punten pakken. Wij denken dat het RKC gaat lukken om er drie mee te nemen uit Den Haag.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares