Voorbeschouwing Ajax – ADO Den Haag (22-12-2019)

Ajax – ADO Den Haag

Oei, het zo geroemde elftal van Ajax is toch niet zo onverslaanbaar als gedacht. Nu moet gezegd worden dat de Amsterdammers de afgelopen weken wel wat belangrijke sleutelspelers missen, maar de week die Ajax kende mag toch dramatisch genoemd worden.

Verliezen van Willem II en AZ in de eredivisie en uitgeschakeld worden door Valencia in de Champions League ligt niet in lijn met de ambities van Ajax. Opvallend was dat tegen AZ naast Veltman ook Tadic niet helemaal uit de verf kwam. Met name dat zal Erik ten Hag zorgen baren. Ajax is nu niet meer alleenstaand koploper, dat is even wennen.

ADO Den Haag staat op de zeventiende plaats en nam onlangs afscheid van trainer Groenendijk. Maar het probleem zit natuurlijk veel dieper. Het ontslaan van Groenendijk zal niet voor een ommekeer zorgen, al werd er tegen Groningen knap gelijkgespeeld.

Maar eerlijk is eerlijk: het was nog niet groots wat ADO liet zien. Als de beste speler doelman Koopmans is, weet je eigenlijk genoeg. Dat is jammer, want de Haagse aanhang zou meer moeten krijgen, maar het verhaal is bekend: ADO Den Haag is al jaren een sleeping giant.

In Amsterdam heeft ADO weinig te zoeken. Voor Ajax is dat wel lekker. De ploeg van Erik ten Hag is op zoek naar eerherstel en wij verwachten dat Ajax dat krijgt.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares