Voorbeschouwing Ajax – AZ (01-03-2020)

Ajax – AZ

Ajax heeft zondag na de tik in de Europa League tegen Getafe opnieuw een opdoffer gekregen. Bij Heracles verloren de Amsterdammers met 1-0 door een treffer van Cyriel Dessers. De voorsprong op AZ in de eredivisie is geslonken tot drie punten.

En laat AZ nu net de volgende tegenstander van Ajax in de eredivisie zijn. Het wordt dus een meer dan interessante ontmoeting in de Johan Cruijff Arena. AZ zal alles op alles zetten om van Ajax te winnen en weet dat het elftal van Ten Hag niet in beste doen is. Kortom: komende speelronde kan er een belangrijke stap in het verdere verloop van de competitie worden gezet. Nu scheelt het voor Ajax dat Ziyech weer terug is na een paar weken blessureleed, maar hij kan het niet alleen.

Dat weet men ook bij AZ, daar is juist het collectief belangrijk. De Alkmaarders hebben een hele goede, maar jonge, ploeg die het Ajax lastig kunnen maken. AZ kende ook een mindere periode maar lijkt daar zonder grote kleerscheuren doorheen te zijn gekomen.

Bij winst in Amsterdam ligt de titelstrijd weer helemaal open, zijn Ajax en AZ de grootste kanshebbers maar zullen ook Feyenoord en PSV wellicht wat bloed ruiken. Kortom: dit kan wel eens dé wedstrijd van het jaar worden.

Een uitverkocht stadion en een wedstrijd tussen twee goede teams. Bovendien een wedstrijd die er toe doet. Smullen geblazen voor de liefhebber! Wij denken alleen wel dat Ajax wint.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares