Voorbeschouwing Ajax – FC Groningen (28-09-2019)

Ajax – FC Groningen

Ajax speelde afgelopen weekend gelijk tegen titelconcurrent PSV. De Amsterdammers, vooraf toch licht favoriet kwamen in een moeilijke fase op voorsprong in Eindhoven.

Dat is knap, maar de voorsprong vasthouden was Ajax niet gegeven. De ploeg van Erik ten Hag smacht een beetje naar nieuwe energieën die de ploeg van een impuls moeten voorzien. Niet omdat de huidige selectie niet goed genoeg is, maar het spektakel ontbreekt vooralsnog. Dus richt men zich met plezier op de avonden in Champions League.

Zaterdagavond komt er met FC Groningen niet bepaald een sterrenensemble naar de Johan Cruijff Arena. Groningen heeft een aardige selectie voor Nederlandse begrippen, maar trainer Danny Buijs lijkt nog een beetje zoekende. Wie moet nu waar staan en welke opdracht geef je dan mee? En dus staat Groningen slechts twaalfde, maar weten we ook dat er wel meer in zit. Het komt er nog niet uit, maar was dat vorig seizoen ook niet zo? Geef het de tijd.

De noordelingen wonnen in veertig duels slechts twee keer in Amsterdam. Er werd 31 keer verloren. Wij verwachten dat dan komend weekend niet anders zal zijn.

Kortom: een overwinning voor Ajax, en (net als vorig jaar) een doeltreffende rol voor Huntelaar.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares