Ajax – FC Twente

Voorbeschouwing Ajax – FC Twente (15-03-2020)

Ajax presteerde het om in korte tijd in twee competities uitgeschakeld te worden. Eerst ging het Europees mis in een tweeluik tegen Getafe CF en vervolgens ging het mis in Utrecht waar een ontketend FC Utrecht de Amsterdammers uit de bekerstrijd knikkerde.

Tot overmaat van ramp kwam AZ langszij in de titelstrijd die weer volledig open ligt. Gelukkig voor Erik ten Hag en zijn mannen won Ajax zaterdagavond wel van Heerenveen, maar het ging na afloop meer over het akkefietje dat Dusan Tadic had met ploeggenoot Sergino Dest. Zo zijn er elke keer irritaties bij Ajax. Het zit daar niet helemaal lekker. Dat is jammer want een Ajax in vorm is voor iedereen leuk om naar te kijken.

FC Twente heeft inmiddels drie keer op rij verloren. Afgelopen speelronde werd het 1-0 voor Vitesse en bleven de Tukkers dus puntloos achter. Bij Twente lijkt de rust te zijn teruggekeerd nadat gesprekken met supporters zijn uitgelekt.

Wout Brama kreeg de zwarte piet toegespeeld van Sander Boschker. Als twee clubiconen elkaar in de haren vliegen gaat het niet goed. Het zijn randzaken, maar die kunnen van invloed zijn op het spel. FC Twente heeft heel hard een overwinning nodig.

Dus de uitwedstrijd tegen Ajax is geen lekker vooruitzicht. In de Johan Cruijff Arena win je niet makkelijk. Wij denken dat Ajax gewoon drie punten pakt en dat is prettig voor de Amsterdammers die de hete adem van AZ, en in mindere mate Feyenoord, in de nek voelen.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares