Voorbeschouwing Ajax – FC Utrecht (10-11-2019)

Ajax – FC Utrecht

Je kunt van Ajax veel zeggen, maar niet dat het een rustig avondje had op Stamford Bridge in Londen, waar het met negen man eindigde en met 4-4 gelijk speelde tegen Chelsea. Dat is, welbeschouwd, een prestatie van niveau want Chelsea is geen misselijke ploeg.

In eredivisie komt Ajax minder sterke tegenstanders tegen en wint het de wedstrijden vaak zonder al te veel problemen, al ging het in de afgelopen speelronde tegen PEC Zwolle wat moeizaam.

FC Utrecht heeft ook een elftal dat het de Amsterdammers lastig zou kunnen maken. Eerder al won Utrecht van PSV en speelde het gelijk tegen Feyenoord. Daarmee laten de Utrechters, net als AZ, zich zien als een soort reuzendoder. Utrecht staat op een verdienstelijke vierde plaats en overklaste Fortuna Sittard afgelopen zondagmiddag. In de Galgenwaard wonnen de Utrechters met 6-0.

Maar, zo weten ook de Utrechters, Fortuna Sittard is geen Ajax. De Amsterdammers hebben gewoonweg heel veel kwaliteit in huis. Maar won Utrecht in het verleden niet vaker van Ajax? Dit zijn vaak bijzondere wedstrijden die nogal onvoorspelbaar kunnen zijn.

Toch verwachten wij dat Ajax sterker is en wint. Al weet je het maar nooit. Wel denken we dat beide ploegen aan scoren toe zullen komen.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares