Voorbeschouwing Ajax – Feyenoord (27-10-2019)

Ajax – Feyenoord

Aanstaande zondag staat de enige echte klassieker van Nederland op het programma als de koploper het opneemt tegen de koploper van het rechterrijtje.

Ajax – Feyenoord is altijd een wedstrijd met sentimenten die verder gaan dan voetbal. De strijd tussen Amsterdam en Rotterdam is al decenia lang voer voor gesprekken, krantenartikelen en televisieprogramma’s. Er zijn zelfs boeken over geschreven. En dat komt allemaal tot uiting op de voetbalvelden van de grootste stadions van ons land.

Aanstaande zondag is de Johan Cruijff Arena het toneel van de strijd. Ajax won afgelopen weekend enigszins moeizaam van RKC Waalwijk, maar is natuurlijk gewoon de koploper van de eredivisie. Zeker nu PSV in Utrecht van de mat werd geveegd.

Voor Feyenoord gelden andere zorgen. De club uit Rotterdam-zuid staat op een zeer teleurstellende elfde plaats en wist zondag niet te winnen van Heracles. De onrust groeit rond De Kuip. Dat is begrijpelijk. De fans snakken naar successen, maar die zijn ver te zoeken.

Diezelfde supporters zullen overigens zondag niet welkom zijn in Amsterdam. Het schijnt met de rivaliteit te maken te hebben, maar als we anno 2019 geen sportwedstrijd met twee verschillende supportersgroepen kunnen organiseren in dit land moeten we ons eigenlijk toch heel diep gaan zitten schamen in een hoekje.

Op naar het voetbal. Ajax is de betere ploeg, maar Feyenoord kan het de Amsterdammers met een flinke dosis strijd lastig maken. Toch zien wij Ajax winnen en verwachten we minstens twee goals verschil ten opzichte van Feyenoord.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares