Voorbeschouwing Ajax – Heracles Almelo (23-11-2019)

Ajax – Heracles Almelo

Ook na de interlandperiode is Ajax koploper van de eredivisie. Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat de Amsterdammers een college praktijkvoetbal gaven aan FC Utrecht. De Domstedelingen liepen als een MAVO-leerling op snuffelstage op de voetbaluniversiteit rond in de Johan Cruijff Arena.

Ajax is natuurlijk de gedoodverfde favoriet voor de titel dit seizoen. De voorsprong op de concurrentie is groot en ook op het veld is er in Nederland momenteel geen enkele ploeg die zo stabiel speelt. De onderbreking zal daar geen verandering in brengen. Er is nog één vraag: zit Ten Hag ook de komende maanden nog op de bank als trainer?

Heracles Almelo staat op een nette zevende plek en is bezig aan een alleraardigst seizoen. Dat is mede te danken aan spits Cyriel Dessers die in het oosten des lands tot bloei is gekomen na een minder succesvol verlopen periode bij FC Utrecht. De sympathieke Belg had met drie doelpunten een flink aandeel in de 6-1 overwinning die de Heraclieden behaalden op VVV-Venlo.

Dit betekende overigens meteen het einde voor trainer Robert Maaskant in Limburg, en meer zelfvertrouwen in Almelo. Een andere smaakmaker is Mauro Junior. Deze speler is er een om in de gaten te houden dit seizoen.

De goede vorm van Heracles ten spijt, Ajax is een maatje te groot en gaat in eigen huis dus de punten pakken.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares