Voorbeschouwing Ajax – PSV (02-02-2020)

Ajax – PSV

Koploper Ajax neemt het zondagmiddag in de eigen Johan Cruijff Arena op tegen PSV. Hoewel de Amsterdammers er dit jaar met kop en schouders bovenuit steken, kreeg het toch klop in Groningen zondagmiddag.

De plaatselijke FC was met 2-1 te sterk voor het elftal van Erik ten Hag. Daar kon ook doelpuntenmaker Donny van de Beek niets aan veranderen. Het is voor Ajax niet te hopen dat deze nederlaag te maken heeft met het uitvallen van Hakim Ziyech. De middenvelder geldt als de beste speler van de eredivisie en zal komende maanden node gemist worden bij Ajax.

Wie ook gemist gaat worden, maar dan bij PSV, is Steven Bergwijn. Hij stond afgelopen weekend symbool voor het wanbeleid dat bij PSV wordt gevoerd. De aanvaller was in gesprek met Tottenham Hotspur en meldde zich af voor de thuiswedstrijd met FC Twente. Hij kreeg hiervoor toestemming van trainer Faber, maar de directie van de Eindhovenaren klaagde steen en been.

Inmiddels heeft Bergwijn in Londen een contract getekend en moet PSV op zoek naar een vervanger. FC Utrecht-aanvaller Gyrano Kerk wordt genoemd, maar volgens bronnen rond de clubs is hier geen sprake van. Bij PSV is het momenteel een bende en voetballend gezien zit de ploeg in de hoek waar de klappen vallen. Dat duurt nu al een tijdje en dus is er in Eindhoven sprake van een verloren jaar.

PSV had graag met Ajax willen concurreren om het kampioenschap, maar dat gaat niet meer lukken. Wel willen de Eindhovenaren natuurlijk winnen in Amsterdam. Maar wij denken niet dat dat gaat lukken.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares