Voorbeschouwing Ajax – RKC Waalwijk (16-02-2020)

Ajax – RKC Waalwijk

Bij Ajax zal niemand enorm hebben getreurd om het afgelasten van de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. De Amsterdammers hebben het traditioneel lastig in de Domstad en wisten dat het met het grote aantal blessures weleens een lastige opgave kon worden om de punten te pakken.

Complotdenker haalden er meteen van alles bij, maar een verstandig mens kan niet anders dan concluderen dat de KNVB een wijs besluit heeft genomen. Hoe jammer het ook is dat voetballiefhebbers zondag niet van het spel konden genieten. Komend weekend kunnen ze dat hopelijk wel.

Voor Ajax geldt dat dan hekkensluiter RKC op bezoek komt in de Johan Cruijff Arena. Het elftal van Erik ten Hag heeft de punten nodig in de titelstrijd, maar kan voorlopig niet beschikken over Joel Veltman.

Nu is de vraag of de verdediger tegen RKC erg gemist gaat worden. Het elftal van Fred Grim staat niet voor niets onderaan in de eredivisie. De Waalwijkers hebben gewoonweg de meest zwakke selectie van de competitie. Gezien het budget is dat geen schande.

Het budget van Ajax is enorm veel groter, dus kan Ajax betere spelers betalen. En dus is het niet onlogisch als wij voorspellen dat Ajax met minstens drie doelpunten verschillen gaat winnen van RKC.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares