Voorbeschouwing Ajax – sc Heerenveen (14-09-2019)

Ajax – sc Heerenveen

Ajax, definitief deelnemer aan de Champions League, is het eredivisieseizoen gewoon uitstekend begonnen en kunnen we ook dit jaar als favoriet voor de titel bestempelen. De Amsterdammers staat dan wel op de tweede plaats, maar wij verwachten dat dat niet lang meer zal duren.

Verhalen in de media over een vervelende sfeer binnen de selectie en problemen van topspelers met trainer Erik ten Hag? Het lijkt ons sterk. Al bij Go Ahead Eagles en FC Utrecht liet Ten Hag zien een uitstekende coach te zijn. En ook zijn prestaties bij Ajax verdienen gewoonweg veel respect. Nee, in Amsterdam zit het wel goed momenteel.

Dus wordt er met enig plezier uitgekeken naar het bezoek van sc Heerenveen in de Johan Cruijff Arena. De Friezen staan op de tiende plaats, willen ongetwijfeld meestrijden om een plek in de play-offs in het linkerrijtje, maar kennen tot nu toe een rustig seizoen.

De rust was lange tijd ver te zoeken rond het Abe Lenstra Stadion, al had dat vooral bestuurlijke oorzaken. Momenteel bouwt oefenmeester Johnny Jansen aan een prima elftal. Misschien zal dit later de opmaat naar iets heel moois blijken te zijn.

Ajax is natuurlijk wel favoriet in eigen huis. De Amsterdammers winnen dan ook. Wij verwachten twee goals van de gretige ex-spits van Heerenveen: Klaas-Jan Huntelaar.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares