Voorbeschouwing Ajax – Willem II (06-12-2019)

Ajax – Willem II

Heel even dacht promovendus FC Twente voor een stunt van jewelste te gaan zorgen afgelopen zondag. Al snel stonden de tukkers met 2-0 voor tegen het sterke Ajax en in Enschede ging men er eens goed voor zitten.

Maar Ajax kwam terug in de wedstrijd en walste uiteindelijk ‘gewoon’ ook over Twente heen. Daarbij werden de Amsterdammers bij de hand genomen door Noa Lang. De twintigjarige aanvaller maakte in zijn basisdebuut een hattrick en mocht de wedstrijdbal mee naar huis nemen. Overigens werd die bal eerst door al zijn ploeggenoten gesigneerd. Het zal een mooi aandenken zijn aan de start van een, ongetwijfeld, succesvolle loopbaan.

Willem II had in eigen huis weinig moeite met het verslaan van Sparta. De Tilburgers waren met 4-0 te sterk voor de Rotterdamse ploeg. Al voor rust hadden Nunnely, Ndayishimiye en Heerkens voor een grote voorsprong gezorgd. Een kwartier na de thee bepaalde Kohlert de eindstand.

Daarmee komt Willem II trouwens wel echt de subtop ingedenderd. Zeker na het verlies van Vitesse bij Feyenoord is Willem II zomaar de uitdager voor ploegen die net onder de top drie gaan vallen.

Allemaal leuk en aardig, maar Ajax heeft bewezen voor niemand bang te hoeven zijn. Als de Europese topploegen het lastig hebben tegen de spelers van Ten Hag, hoeft ook Willem II niet te denken dat er iets te halen valt in de Johan Cruijff Arena.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares