Voorbeschouwing AZ – Ajax (15-12-2019)

AZ – Ajax

De liefhebber gaat er zondagmiddag eens goed voor zitten als de twee best voetballende ploegen het tegen elkaar op gaan nemen. Tussen de nummer 1 (Ajax) en de nummer 2 (AZ) zitten maar drie punten verschil.

Wat zeker een rol gaat spelen is dat de wedstrijd in Alkmaar gespeeld gaat worden. Voor het eerst in maanden speelt AZ weer in het eigen stadion nadat het dak het begaf. Dat zal voor nieuwe energie zorgen in het stadion. Als dat overslaat naar de spelers op het veld, kan het zomaar zijn dat AZ vleugels krijgt. Maar ook zonder die energie heeft AZ natuurlijk een aantal hele goede voetballers in huis.

Net als Ajax. De Amsterdammers beschikken natuurlijk over de beste selectie van Nederland. Met spelers als Ziyech, Promes (indien fit) en Tadic is het wekelijks genieten voor de supporters. En dan heb je met Huntelaar nog een garantie voor doelpunten achter de hand. Ajax verloor de laatste competitiewedstrijd van Willem II en zal uit zijn op eerherstel.

Beide ploegen hebben een midweekse wedstrijd in Europees verband in de benen. Volgens kenners is dat ook van invloed. AZ is momenteel de grote uitdager van Ajax.

Wij denken dat deze wedstrijd om te smullen zal zijn, maar dat Ajax aan het langste eind trekt na negentig minuten.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares