Voorbeschouwing AZ – FC Groningen (18-09-2019)

AZ – FC Groningen

Is het de erfenis van John van den Brom of heeft Arne Slot gewoonweg uitstekende kwaliteiten om AZ net zo aardig te laten spelen als vorig seizoen? Want je kunt zeggen wat je wilt, maar AZ is toch een beetje de smaakmaker van de eredivisie aan het worden. Hoewel er afscheid werd genomen van Guus Til, zijn er met Koopmeiners, Boadu, Stengs en Idrissi nog genoeg leuke jonge spelers over om van te genieten. Laatstgenoemde was afgelopen zondag tegen RKC nog voor rust twee keer trefzeker voor zijn club. Dat bleek genoeg.

FC Groningen ging toch ietwat pijnlijk onderuit tegen FC Twente. Want FC Twente mag dan nog steeds een grote naam zijn, het is welde promovendus van dit seizoen. Dat verhaal is bekend. FC Groningen begon vorig seizoen overigens dramatisch aan de competitie, maar herstelde zich uitstekend.

Het is voor de club en trainer Danny Buijs te hopen dat de slechte start dit jaar maar kort duurt, anders komt FC Groningen wederom in de problemen. En het ligt al een beetje onder vuur binnen kringen rond de eigen fans. Als dat maar goed gaat daar in het hoge noorden.

AZ lijkt ons de favoriet voor deze wedstrijd. Wel is op het moment van schrijven nog de vraag waar de wedstrijd gespeeld kan worden. Het dak van het AFAS Stadion is zaterdagavond bezweken. Godzijdank zorgde dat niet voor gewonden. Wel voor schade en gedoe.

Maar goed: ook elders is AZ beter. Wij gaan dus voor een overwinning van de Alkmaarders.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares